Punta Falcone

Prijs : € 412

Italië

Santa Teresa di Gallura

Groepsrondreis


Punta Falcone Ga naar Elizawashere-nl

voor € 412

Bekijk alle informatie en beschikbaarheid bij Elizawashere-nl.

Ik zag nog net de sierlijke letters staan op de steen voor de ingang: Residence Punta Falcone.

Bijna reed ik er voorbij. De muren van het resort zijn gesausd met lichtbruine en groene schutkleuren en matchen een-op-een met de natuur eromheen, waardoor het onopvallend tussen de bomen ligt. Terwijl ik het terrein op draai, vraag ik me af hoe je dit ooit kunt missen. Het terrein is gigantisch: er staan negen gebouwen met in elk vijf tot zes appartementen.

In het midden, op een verlaging, ligt een prachtig zwembad. Ik kijk er verlekkerd naar: een duik in het water kan ik na mijn tocht wel gebruiken.Terwijl ik de sleutel in het slot van mijn appartement steek, komt er ineens een zuchtje zilte zeewind voorbij. Ik draai me om en kijk rechtstreeks de azuurblauwe zee in. Wat een uitzicht! Even verderop staat een tuinman getooid met een brede strohoed de aarde tussen de plantsoenen te harken.

Hij stopt even als hij me met open mond naar de zee ziet staren, en lacht. “Er ligt een privéstrand beneden, alleen voor gasten van dit resort. Volg het zandpaadje langs de groene heggen en je bent er zo. Ga maar kijken!”Een kwartier later ben ik neergestreken op een van de ligstoelen op het strand.

In mijn bikini, die dezelfde kleur heeft als het zwembadblauwe water waar ik zometeen in ga. Nu heb ík een schutkleur, en dat vind ik wel zo lekker. Ik ben er even niet..

Vakantie SardiniëMoeiteloos lijkt onze boot zich door het water te bewegen.

Vandaag ben ik op vakantie op Sardinië, één van de Italiaanse eilanden, en laat mijn goede vriendin Sofia me de andere kant van het eiland zien, vanaf het water. Links van ons doemt een eiland op. “Op dat eiland kun je een verlaten gevangenis vinden, waar de meest beruchte criminelen uit Italië hun straf hebben uitgezeten,” vertelt Sofia mij. Als we verder varen, komen we langs ongelofelijk mooie blauwe wateren en we spotten zelfs nog een dolfijn die een tijdje vrolijk met onze boot mee zwemt.

Ik denk na over het leven van de opgesloten criminelen op dat eiland. Hoe vreselijk moet dat zijn, leven midden in al dit natuurschoon en er niet eens van kunnen genieten? Ik adem de frisse buitenlucht diep in. Gelukkig ben ik zo vrij als een vogeltje..Kaart

Eigenschappen
Naam Punta Falcone
Italië
Santa Teresa Di Gallura
Type Groepsrondreis
Aanbieder Elizawashere-Nl
Stad details Ik zag nog net de sierlijke letters staan op de steen voor de ingang: Residence Punta Falcone. Bijna reed ik er voorbij. De muren van het resort zijn gesausd met lichtbruine en groene schutkleuren en matchen een-op-een met de natuur eromheen, waardoor het onopvallend tussen de bomen ligt. Terwijl ik het terrein op draai, vraag ik me af hoe je dit ooit kunt missen. Het terrein is gigantisch: er staan negen gebouwen met in elk vijf tot zes appartementen. In het midden, op een verlaging, ligt een prachtig zwembad. Ik kijk er verlekkerd naar: een duik in het water kan ik na mijn tocht wel gebruiken.Terwijl ik de sleutel in het slot van mijn appartement steek, komt er ineens een zuchtje zilte zeewind voorbij. Ik draai me om en kijk rechtstreeks de azuurblauwe zee in. Wat een uitzicht! Even verderop staat een tuinman getooid met een brede strohoed de aarde tussen de plantsoenen te harken. Hij stopt even als hij me met open mond naar de zee ziet staren, en lacht. “Er ligt een privéstrand beneden, alleen voor gasten van dit resort. Volg het zandpaadje langs de groene heggen en je bent er zo. Ga maar kijken!”Een kwartier later ben ik neergestreken op een van de ligstoelen op het strand. In mijn bikini, die dezelfde kleur heeft als het zwembadblauwe water waar ik zometeen in ga. Nu heb ík een schutkleur, en dat vind ik wel zo lekker. Ik ben er even niet.
Service Logies en ontbijt
Sterren 4
Regio Sardinië