Vakwerkhuis Wentelhuis - Op Vakantie In België

Prijs : € 353.5

België

St Martensvoeren

Vakantiehuizen


Vakwerkhuis Wentelhuis - Op Vakantie In België Ga naar Specialvillas-n...

voor € 353.5

Bekijk alle informatie en beschikbaarheid bij Specialvillas-nl.

Vier vakantie in een historisch vakwerkhuis in de Belgische Voerstreek.

Vanuit je vakantiehuis wandel je zo de natuur in, langs boerenhoeves en kastelen..

Vakwerkhuis Wentelhuis vakantiehuis met rijke historie Op dit bijzondere plekje liggen 4 monumentale vakwerkhuizen, in een dorpje in de Belgische Voerstreek.

De geschiedenis gaat terug tot 1560, de architect - tevens eigenaar en restaurateur van historische gebouwen - heeft de vakwerkhuizen herbouwd met ecologische materialen. Een jarenlange restauratie heeft geresulteerd in 4 unieke vakantiehuizen, rondom een binnenhof, die de sfeer van vroeger hebben behouden, sober en doelmatig, maar met hedendaags comfort.Prachtige plavuizen vloeren, marmeren wasbakken, handgemaakte tegels, toognagels en lemen muren geven het geheel een warme sfeer.Het Vakwerkhuis ligt aan de rand van het rustige dorpje St. Martensvoeren, langs een doorgaande weg die door de Voerdorpen rijdt.  De omgeving kent kleine en rustige kerkdorpjes en een prachtig heuvellandschap met weidevelden, boerenhoeves en kapelletjes.

Steden als Maastricht, Luik en Aken zijn zeker een bezoek waard. Wentelhuis - 6 personen - 126 m²Deze woning heeft als blikvanger een gietijzeren wenteltrap die van beneden naar boven loopt over 3 verdiepingen, plavuizen vloeren en op de slaapkamers oude houten vloeren. De kamers zijn o.a. ingericht met meubels en servies uit grootmoeders tijd.Begane grondEntree met toilet.Keuken met eettafel en Ardenner houtkachel met monumentale schouw, keramische kookplaat (4-pits), koelkast, mini-oven, koffiezetapparaat en waterkoker. Openslaande deuren naar de binnenplaats met klein terras.1e verdiepingZithoek met TV, DVD en slaaphoek voor een volwassene.2e verdiepingOverloop met toilet.

Ruime slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden.Badkamer met inloopdouche en marmeren wastafel.3e verdiepingTweepersoonsbed en eenpersoonsbed, originele ronde douche en antieke wastafel.Buiten bij het WentelhuisBinnenplaats met terrasje. Via de overdekte omloop op de begane grond en 1e verdieping kunt u naar de gezamenlijke tuin lopen. Er is een groot grasveld waar kinderen kunnen spelen en je met goed weer buiten kunt eten en de kleintjes kunnen badderen in een opblaasbadje. Opklaptafels, bankjes en badje zijn opvraagbaar. Barbecue (houtskool) voor gezamenlijk gebruik.Omgeving van het WentelhuisAfstand vanaf Utrecht ca.

191 kmDe Voerstreek is een landelijke streek, net over de grens van Zuid-Limburg, met romantische dorpjes, de zogenaamde Voerdorpen met kapelletjes, oude hoeven, typische vakwerkhuizen met silexmuren (vuursteen), kastelen en boomgaarden en weideveldenEen leuke omgeving om te wandelen en fietsen en ideaal voor rustzoekersBezoek eens het mijnmuseum, een imker of landgoed PietershofHistorische steden als Maastricht, Aken en Luik liggen op een steenworp afstandDagstrand Oostmaarland in Maastricht (11km), Mosaqua zwemparadijs in Gulpen (15 km), Thermae 2000 Valkenburg (18 km), Carolusthermen in Aken (30 km).



Kaart

Eigenschappen
Naam Vakwerkhuis Wentelhuis - Op Vakantie In België
België
St Martensvoeren
Type Vakantiehuizen
Aanbieder Specialvillas-Nl
Provincie Voerstreek
Sterren 5
Rating 10
Aantal personen Min 1
Aantal personen Max 6
Regio Voerstreek